Най-странните лимузини! Взилото на Батман струва 4 млн. долара, American Dream с 26 гуми

 

 

Лимузините са върхът на луксозните автомобили. Те представляват приятна възможност за развлечение по време на пътуване.
Освен това, когато видите лимузина да спира край тротоара, повечето хора около вас се заглеждат по нея, за да видят кой ще слезе. Това трябва да е много важна персона. Днес ще ви представим няколко необичайни лимузини, които не само ще ви закарат на нужното място, но и ще привлекат категорично вниманието на околните.

  1. GP Limo

Уникална по своя род спортна лимузина или лимузината Formula 1. Тя е конструирана от канадски ентусиаст на име Майк Патинпас. Това е лимузина-болид и е способна да превозва до 7 човека.
По канадските закони возилото не може да бъде пуснато за серийно производство, а е само експериментално. Дори е забранено да се дава под наем.

  1. Superbus

 

Невероятен хибрид – суперкола, лимузина и автобус с дължина на корпуса почти 15 метра. Създателите на това чудовище са дълбоко убедени в това, че общественият транспорт е просто скучен. Електродвигателят на Superbus е с мощност 816 к.с. Това го превръща в най-бързата лимузина и най-бързия автобус. Постоянната скорост на движение е 250 км/ч.

  1. American Dream

Добре познатата лимузина American Dream е създадена специално за снимането на филми и към днешна дата продължава да държи абсолютен рекорд на Гинес – като най-дългия автомобил – 30.4 метра. Дело е на Джем Орберг и се ражда през 80-те години на 20 в. Колата има 26 гуми. Във вътрешността й ще видите малък басейн и джакузи. На задната част на лимузината има собствена площадка за хеликоптери.

  1. Batmobile Limousine

Лимузината на „Черния рицар“ бе пусната за продажба в периода 1989 – 1995 г. Не е трудно да се отгатне, че возилото е изпълнено в стил на известния супергерой Батман. Един екземпляр от тази кола струва около 4 млн. долара. Профит.бг