ЮЗУ художникът Йордан Йорданов запечати в артпано красотата на мехомийската мома, показаха я в парка на Разлог пред кмета Герчев и десетки гости

Пано, изобразяващо красива мехомийска мома, бе монтирано в градския парк на Разлог по време на един от най-светлите християнски празници Голяма Богородица.

Паното е нарисувано от Йордан Йорданов – художник и преподавател по изобразително изкуство в Югозападен университет “Неофит Рилски” – Благоевград, и е символ на красотата на пиринската девойка, разложките запески и китната природа на града. За художника, който е родом от Кюстендил, но живее от години със семейството си в Разлог и традиционно се занимава с рисуване на икони, изобразяването на мехомийската мома е поредното предизвикателство и докосване до местния бит и култура. По този начин денят на Успение на Пресвета Богородица стана начало на още една вдъхновяваща идея за красив и привлекателен Разлог. Това бе и урок на открито за децата, които се обучават в школата по рисуване, ръководена от Йордан Йорданов.

На откриването на паното присъстваха кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина, председателят на ОбС – Разлог, д-р Мария Копанарова, зам.-кметът Иван Гюров, съпругата на художника Йордан Йорданов – Ралица, много общественици, културни дейци, жители и гости на град Разлог.