Традиционния турнир „Снукър Оупън Класик’ 2017” под Хисарлъка има своя нов шампион македонецът Павле Данилов

Шампионът Павле Данилов (вдясно) с Юлиян Петров и Алекс Хубанов (вляво)

В шестото издание на надпреварата Данилов се наложи с 4-3 фрейма над Алекс Хубанов, кампанията “Избери Снукъра” започна от Кюстендил

 

Павле Данилов от Скопие, Македония спечели традиционния турнир в Кюстендил – „Снукър Оупън Класик’ 2017”. Вицешампион стана Александър Хубанов. На финала Данилов се наложи с 4-3 фрейма над 16-годишният Александър Хубанов, който тази година спечели Републиканското първенство по снукър за младежи. Най-големия брейк от 61 точки записа щека №1 на България Георги Величков

Братислав Кръстев дава ценни съвети на желаещите да се докоснат до снукъра

„Благодарим за участието на приятелите от Скопие, София, Пловдив и Мездра”, сподели треньорът на кюстендилския клуб по снукър Юлиян Петров.

“Големи благодарности на домакините за посрещането и организацията. Това е 6-и традиционен турнир в Кюстендил, в който участваха най- добрите играчи от Кюстендил, София, Пловдив и Мездра, и единствените гости от чужбина, Македония – аз и Лазар Лазаревски. Второто ми участие доведе до писане на история за снукъра в Македония. Донесох първата купа в нашата страна и се гордея с това”, сподели победителят Павле Данилов.

За изминалите пет години шампионите и вицешампионите са: 2012 г. – Георги Величков и Братислав Кръстев, 2013 г. – Георги Величков и Христо Сираков, 2014 г. – Джонатан Мейби и Сашко Димитров, 2015 г. – Братислав Кръстев и Виктор Илиев и 2016 г. – Братислав Кръстев и Спасиан Спасов.

Турнирът в града под Хисарлъка бе оцветен и с участието на снукър играчи номер 1 и номер 2 в България- Георги Величков и Братислав Кръстев.

Именно те двамата бяха в основата Кюстендил да е първият град домакин на Кампанията “Избери Снукъра”, реализирана съвместно от Българска Снукър Федерация Министерство на младежта и спорта, със съдействието на домакините от Община Кюстендил и Snooker Club Masters Kyustendil. Любителите на този спорт успяха да играят или да научат повече тънкости в играта на открито, до площад “Велбъжд”, където имаше маса и където е паркиран брандирания микробус на федерацията.

Кампанията „Избери Снукъра” се организира от Българска Снукър Федерация, с проект към националната програма за изпълнение на младежки дейности от Закона за Хазарта, финансирани от Министерството на спорта. Тренировки на открито и демонстрации правеха двама от най-добрите български играчи Братислав Кръстев и Георги Величков. Кръстев е и първият лицензиран треньор по снукър у нас. В континентална Европа има само двама асистент-главни треньори на главния треньор на Европейската билярд и снукър асоциация – ирландеца Пи Джей Нолън. Това са полякът Матеуш Новак и българинът Братислав Кръстев!