ОбС шефът на Дупница Е. Гущеров: Управителят Д. Недин не предприема нищо за прекратяване на незаконния бизнес на търговците с кафе и топли напитки в болницата, договорите са незаконни

Емил Гущеров

 

 

 

 

Управителят на общинската болница в Дупница доц. Димитър Недин да прекрати незабавно сключените договори за отдаване под наем на терени и помещения в лечебното заведение, заяви ОбС шефът Емил Гущеров по повод ползваните терени в болницата за поставяне на апарати за продажба на топли напитки.

Доц. Димитър Недин

Както „Вяра” първи информира, фирмита на кумицата на зам.-шефа на болницата Крум Бонев – „Весела Тренчева – СЪКСЕС”, от дсетилетия върти кафето в лечебното заведение. Кафемашини са сложени още от времето на Любомир Таушански, без да се прави търг и конкурс. Бившият управител Росен Тимчев издаде заповед за премахването им.

Д-р Крум Бонев

Това предизвика свиреп скандал. „Не знам какви интереси им засегнах, не знам колко пари събират, не знам защо без търг и конкурс трябва да стоят и недоумявам как на общинско място може да се върти частен бизнес срещу смешен наем от 20 лв. на месец, без да се таксува ток, вода… Всичко това е за сметка на общинската болница. Смятам, че само една кафемашина може да направи 500 лв. оборт на месец, може и повече, а те плащат по 20-30 лв. наем”, каза Тимчев.

Скандалът предизвика реакцията на председателя на Общинския съвет Е. Гущеров. Ето какво съобщи той: „Кметът на община Дупница уведоми управителя Недин, че има готовност да проведе процедури за отдаване под наем на свободни площи и терени в болницата. Но тези процедури ще започнат, след като бъдат прекратени предишните договори от управителя на общинската болница. До момента от Недин няма отговор за предприетите от него действия в тази насока.

Изисках писмен отговор от управителя Димитър Недин, попитах го на какво правно основание същите са разположени в сградите, кои са наемателите… Управителят ми съобщи, че е проведена процедура за отдаване под наем и е сключен договор с 3-ма наематели, като срокът е до 09.06.2019” г. Не ми е известно дали предишният управител Росен Тимчев е прекратил договорите и на какво основание”, каза Гущеров.

„Настояваме прокуратурата да се самосезира и да бъде доказано правят ли се далавери с кафемашини в общинската болница”, настояват от персонала на лечебното заведение.