5000 лв. отпуснаха съветниците за лечението на Мартина от Банско, кметът Икономов: Благодаря на всички, които помогнаха

Съветниците гласуваха единодушно отпускането на помощта след алела на кмета Икономов.

Момиченцето претърпя тежка мозъчна операция в Турция

Малката Мартина

5000 лева за лечението на малката Мартина от Банско, която вследствие на нелеп инцидент претърпя тежка мозъчна операция в Турция, бяха отпуснати от ОбС-Банско. Това се случи на извънредна сесия. Благодарение на апела на кмета Георги Икономов, който лично се ангажира с кампанията за набиране на средства за лечението на тригодишното дете, както и на обединението на жителите на планинския град, до този момент вече са събрани близо 70 хиляди лева. Шансовете на детето да се възстанови са големи, а за провеждане на пълния курс на лечение са необходими около 50 хиляди долара. „Благодаря на съветниците, които се отзоваха незабавно на отправената от мен молба. Единодушно и без никакво колебание бяха гласувани 5000 лева, които да бъдат преведени по сметката на родителите й.
Използвам възможността да благодаря на всички, които последваха апела ми и помогнаха със средства според възможностите си. Поздравявам банскалии за проявената единност и съпричастност в помощ на този млад живот. Нека всички се молим момиченцето да се възстанови от нелепия инцидент”, заяви кметът на Банско Георги Икономов.

Здрава Цветкова коментира: „За три дена от Благотворителния базар пред Читалище “Никола Вапцаров” Банско сме превели 4027 лева по сметката на Мартина. Всички помагат – майки, баби, магазини, фирми. Зареден е базарът със стока за следващите дни. Силни сме, да знаете!”