Кметът Церовска и гоцеделчевският бизнесмен Георги Шапков откриха санирана детска градина в Перник

 

 

С вълнуващо тържество беше открита обновената и санирана детска градина „Изворче“ в Перник. Малките възпитаници успяха със своите танци да трогнат многобройните гости на празника.

Кметът Вяра Церовска, директорът на градината Искра Чернева и представителят на фирмата изпълнител Георги Шапков прерязаха лентата и отправиха пожелания за здраве, сполука и искрен детски смях да изпълва сградата. „За мен е чест на рождения ден на град Перник да открием обновена, различна и модерна детска градина. С този жест ние отразяваме отношението си към нашите деца. Ще се радвам това да се случва във все повече детски градини, защото обичаме бъдещето на Перник“, сподели кметът Вяра Церовска. Тя беше придружена от нейния екип. На тържеството присъстваха още областният управител Ирена Соколова, председателят на ОбС Иво Савов, общински съветници, директори на институции и родители.

Мащабният ремонт беше реализиран по проект „Обследване на енергийна ефективност и прилагане на мерки за енергийна ефективност на ЦДГ №8 „Изворче“.

По стар български обичай гостите прекрачиха прага на детската градина с хляб и сол.

Основната цел на проекта е да увеличи експлоатационната годност на сградата, както и да осигури подходяща рентабилна и енергоефективна образователна инфраструктура, спомагаща за устойчивото развитие и подобряване конкурентоспособността на градския ареал на община Перник.