Македонски комари пощуриха Петрич, из институциите опънаха мрежи по прозорците

Вятър от Македония докара в Петрич нашествие от малки, черни комари. Петричани вече са пропищели от кръвопийците. По- големите институции спешно взеха мерки и заградиха прозорците си с мрежи срещу нежеланите гости. Превантивната мярка е приложена в сградите в района на бъдещия градски парк, където се намират ГПУ, болницата и частните лекарски кабинети на няколко петрички хуманни лекари, са с мрежи против  комари. Досадните кръвосмучащи влизали пред отворените прозорци и щипели персонала до преди няколко дни.

Първи мрежите опънаха служителите на гранично поделение, а в последствие мярката беше възприета от останалите работещи в съседните сгради.

От комари пропищяха и живущите в трите високи блока до новия пазар, които са в близост до коритото на река Луда Мара. От комари страдат и в селата по поречието на река Струма Марикостиново и Кулата. За популацията на насекомите благодатно въздействие оказват и многото дъждове, усилено се коментира, че комарите са донесени с ветровете от съседна Македония. Традиционно в града и околностите  се срещат комари, но местните споделят, че сегашните са малки и черни за разлика от големите, които почти не щипят. Черните летят заедно и навлизат в къщи и сгради като ухапването е доста болезнено и съпроводено с големи оттоци.