Кметът на Гърчем Минка Капитанова изпрати от Дебрен група поклоници на път за Мека пожела здраве и спокойно пътуване

Абдула Иброш от Ореше, Шукри Кьоров и Януз Пачеджиев от Дебрен бяха сред заминаващите, кандидат- хаджиите броят по 3000 евро за пътуването

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова и кметът на село Дебрен Тюркян Ходжова  изпратиха групата хаджии към Мека, начело с Осман Османов. На тръгване Османов се прости с двете си дъщерички и съпругата си.

Стотици изпращачи от Гоце Делчев, Дебрен, Рибново, Крушево и  Ореше се струпаха на площада в Дебрен. Кметицата Минка Капитанова пожела на групата здраве, спокойно и приятно пътуване и още по-успешно завръщане по родните места.

С близки и приятели и многото изпращачи се сбогуваха преди тръгване Абдула Иброш от Ореше, Шукри Кьоров и  Януз Пачеджиев от Дебрен и останалите поклонници, сред които  мюсюлмани и от другите гърменски села.

55 са мюсюлмните от Гоцеделчевският регион и област Благоевград, които днес тръгнаха на поклонението в Мека. Преди дни за там се отправи и пълен автобус с поклонници от Сатовчанско. Групите утре се събират на летище „Ататюрк“ в Истамбул, откъдето излитат в 10 часа.

3000 евро е цената, която заплащат кандидат –хаджиите  и тази година, за да отидат на едномесечното поклонение. Срещу тази сума те получават билетите за самолета в двете посоки, престой в хотел, храна за целия месец на хаджа.