С концерт събират пари за 5-годишния Ники Карабунаров от Сатовча, семейството търси 24 000 евро за рехабилитация в Турция

Голям благотворителен концерт за набиране на средства за  лечението на 5- годишния Ники Карабунаров организират майки и учители от Сатовча. Събитието е планирано за 29-ти  август от 11,30 часа и ще се проведе в салона на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ в Сатовча, на сцената ще се качат предимно талантливи деца, младежи, самодейци и връстници на малкият Ники. Цената на билетчето е 2 лева.

Местни жители на Сатовча и общината вече са купили десетки билети.

Лекарите са поставили на детето диагнозата детска церебрална парализа. След 5 години рехабилитации наскоро семейството е било насочено за лечението в клиниката в Истанбул. Първият  курс е преминал на 2 юли, като Ники се е справил отлично. Взети са му били и мери за шини, които ще му бъдат поставени при следващата рехабилитация в специализираната клиника в Истанбул. Най- радостното е, че лекарите дават големи надежди, че детето ще се оправи, но, за да се постигне успешният резултат, е нужна продължителна рехабилитация, която трябва да продължи 1 година без прекъсване с режим всеки месец по 12 дни по 2 процедури на ден. Именно за да продължи рехабилитациите и лечението в Турция, Ники има нужда от 24 000 евро, като в тази сума е включено и изработването на шините, обясниха майките и хората с добри сърца от Сатовча, организатори на благотворителния концерт и благотворителните мероприятия  в селото и региона. За семейството на  малкия Ники сумата е непосилна и единствената им надежда е всички добри хора да помогнат, за да я съберат.

За набиране на средствата е открита и банкова сметка в Банка ДКС на името на майката.

IBAN:73STSA93000025428102

Катерина Николова Карабунарова