Руският конкурент на Tesla

Руският производител на оръжия „Калашников“ иска да започне производството на електромобил. Първият екземпляр на електрическата „супермашина“ вече беше представен пред широката общественост.

Визуално CV-1 е стар познайник – той носи дизайнерския език на ИЖ-2125. Може би дори използва оригинална каросерия на модела от 70-те години. За това можем единствено да гадаем – от „Калашников“ пазят тайна. Техническите специалисти са оборудвали CV-1 с нови светлини и „редуцирана“ радиаторна решетка. Светлосинята каросерия е толкова ниска, че големите бели джанти сякаш изчезват в калниците. Това определено е шикозна ретро визия, но не и нещо, което сме свикнали да виждаме от повечето автомобилни марки в наши дни.

Естествено Tesla ще се окаже висока топка като конкурент – за да я достигне, „Калашников“ ще има много хляб да изяде. За съжаление няма информация относно техническите данни на CV-1. Говори се за пробег 350 км с едно зареждане. Все още не е ясно дали руският оръжеен гигант ще започне серийното производство на електромобила.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autobild