Американските потребители на социалната мрежа Reddit обсъдиха най-новата кола на „АвтоВАЗ“. Снимки на „Ладата“  предизвикаха доста притеснителни въпроси относно външния вид и цената на автомобила.  В популярната социална мрежа потребител публикува снимки на обновената LADA Granta FL с молбата външността ѝ да бъде оценена. Трябва да се отбележи, че реакцията на американците не бе еднозначна. Някои взеха колата за мезе, пишейки, че тя изглежда като макет или пластмасова детска играчка.    А други бяха сериозно учудени от цената: „Тя наистина ли струва само 5 000 долара? Това да не е кола за бедняци?“.  В отговор коментаторът е получил следният отговор: „Средната заплата в Русия за година е 11 000 долара. Ако вие живеете и работите тук, то покупката на такава кола е съпоставима със закупуването на Honda Accord в САЩ, при средна заплата от 45 000 долара“. Но, както отбелязва друг потребител, руската кола е доста далеч по качество от японската.   Като цяло потребителите се съгласиха, че LADA-та изглежд така, както трябва да изглежда един бюджетен автомобил. „Достигнахме до извода, че тази кола е играчка за бедняците“, шегува се един от тях.
Продажбата на Ладата ще започне на 1 септември. Това съобщи вицепрезидентът по продажбите и маркетинга на автомобилния гигант Ян Птачек. Той отбеляза, че автомобилите вече се доставят в дилърската мрежа.  По думите му, Ладата ще се продава в четири варианта: седан, хечбек, лифтбек и комби. Освен това, специалистите на завода работят над версиите Granta Cross и Granta Sport. Въпросните коли трябва да постъпят в продажба през идната година. Със старта на продажбите на Гранта компанията ще прекрати производството на модела Калина, пише auto.blitz.bg.

Lada Granta ще струва на руския пазар 420 000 рубли (по курс на деня 10477.39 лева). Цифрата бе посочена от началника на управлението за развитие на продуктовата гама на „АвтоВАЗ“ Сергей Корниенко. Той подчерта, че това е абсолютен рекорд за руския пазар.