Стотици гости опитаха традиционни специалитети на Фестивала на кестена в Коларово, Добриел Радев: Важно е да съхраним кестеновите гори

Седмото издание на Фестивала на кестена събра стотици гости  от страната и чужбина в петричкото село Коларово. Директорът на Дирекция на природен парк „Беласица“ пожела благородната мисия за съхраняване и популяризиране на българското национално богатство – кестеновите гори, да продължава и в бъдеще.

Посетителите имаха възможност да опитат от традиционните специалитети на домакините от Подгорието на планината Беласица и да научат повече за кестените, културата и обичаите на местните хора.

Официални лица в мероприятието бяха: кметът на село Коларово Атанас Гошев, кметът на Петрич Димитър Бръчков, народният представител Георги Динев, заместник областният управител на област Благоевград Антоанета Янчева, директорът на Регионална дирекция по горите – Благоевград инж. Георги Янкулов и директорът на Природен парк „Беласица“ Добриел Радев. По покана на организаторите присъстваше и Коста Яневски  – кмет на македонската община Струмица.

„Фестивал на кестена 2018 г.“ се организира от ПП „Беласица“ към Изпълнителната агенция по горите с подкрепата на Югозападното държавно предприятие и община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пиринския туристически форум, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села, Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – град Петрич и Средно училище „Васил Левски“ – село Коларово.