Volkswagen дава своя платформа на Ford

Преговорите за сътрудничество между два от водещите автомобилни производители – Volkswagen и Ford, продължават, но вече е ясно, че германският автомобилен гигант ще предостави на бъдещия си партньор своята платформа за електромобили MEB.

В момента гамата на Ford от автомобили на ток е доста бедна. В САЩ се предага единствено електрическия Focus, но заради ограничения си пробег – 185 км, той не особено популярен. Компанията обаче работи върху електрически кросоувър, който ще се появи през 2020 г. и ще може да изминава около 480 км с едно зареждане. Това е един от 16 модела на ток, които марката смята да пусне на пазара до 2022 г.

И докато Ford инвестира в електрификация на своята моделна тама, финансовият директор на Volkswagen – Франк Витер, вече призна пред медиите, че компанията му е готова да даде достъп на американците до платформата си MEB. Нещо повече – подобно нещо може да се случи и с други производители на автомобили.

„Все още не сме взели окончателно решение по въпроса, но на теория достъп до платформата ни могат да получат и компании, които не са част от Volkswagen Group. Във всички случаи, вратата за Ford остава отворена, защото с платформата MEB компанията ще може да получи по-бърз и най-вече по-евтин способ да изкара своите електромобили на пазара”, обясни Витер.

 

 

 

 

Home