AC Schnitzer подготови мегаагресивно BMW 8-Series

Германското тунинг-ателие AC Schnitzer представи на изложение в Есен своя програма за доработка на съвсем новото BMW 8-Series. Проектът е замислен като изследване, чиято цел е да изучи реакциите на публиката. За модела се предлага много агресивен аеродинамичен пакет, допълнителни елементи в интериора и възможност за увеличение на мощността на двигателя.

От компанията могат да оборудват купето със специални, по-къси пружини, благодарение на които центърът на тежестта ще бъде намален до 25 мм отпред и до 15 мм отзад. Съответно на предната ос ще бъдат поставени 20-цолови джанти, а на задните – 21-цолови.

Допълнителният аеродинамичен пакет е направен от карбон, като в него влизат преден спойлер, сплитер, специални накрайници на въздуховодите и вентилационни решетки на предни капак. В задната част ще бъде поставено „антикрило” от състезателен автомобил с интегрирани в него стопове.

В салона на автомобила са поставени алумуниеви лостчета на волана за смяна на предавките, както и педали от същия метал. Четирите тръби на изпускателната система с диаметър 105 мм са направени от карбон, като това подобрява техния звук.

За BMW 8-Series се предлага пакет за увеличение но мощността. С него 4,4-литровият туин-турбо V8 на версията 850i xDrive развива 600 к.с. вместо досегашните 530 к.с. Дизеловият мотор с обем 3,0 литра, която досега имаше 320 к.с. и 680 Нм въртящ момент, вече разполага с 380 к.с. и 780 Нм.

 

 

 

 

 

Източник:topgear.bg