Ferrari представи уникален спайдър

Уникален спайдър с името Ferrari SP3J беше представен в централата на италианския производител на спортни автомобили в Маранело. Подробностите за тази машина са малко, но се знае, че тя а построена по поръчка на бизнесмена Джон Колинс – основател на компания за препродажба на класическите спортни коли на италианската марка.

Суперколата е направена в един-единствен екземпляр от подразделението Special Projects. За него инженерите на Ferrari са използвали елементи от модела Ferrari 812 Superfast, както и от неговия предшественик F12berlinetta. От старото купе са взети фаровете и елементи от интериора, а от новото – светлините.

Не е ясно какво се крие под капака на тази уникална кола. Серийното купе 812 Superfast се задвижва от атмосферен V12 двигател с обем 6,5 литра, който развива мощност от 800 к.с. Той е свързан с роботизирана скоростна кутия с две съединителя, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди.

Моделът F12berlinetta разчита на V12 със 740 к.с., а „напомпаната” му версия F12tdf – на 780 к.с. Ускорението от 0 до 100 кч/ч при първата кола отнема 3,1 секунди, а при втората – 2,9 секунди.

 

 

 

 

 

Източник: topgear.bg