Audi разкри защо суперколата PB18 e-tron няма да се появи в серийно производство

Ако дизайнерите на Audi имаха право да взимат ключови решения  копанията, то концептуалната суперкола PB18 e-tron би се появила в серийно производство. Това заяви един от главните дизайнери на марката Андреас Минд пред журналисти по време на автосалона в Лос Анджелис.

Засега обаче желанието на дизайнерите не е във възможностите на концерна, като за да бъде осъществено то, трябва да бъдат направени редица промени в конструкцията. Един от основните проблеми на модела е неговият салон с централно разположена седалка на шофьора. Тя трябва да бъде преместена вляво, което означава и пълно преработване на интериора.

Друга трудност, с която инженерите на Audi трябва да се справят, е системата за охлаждане на електрическия агрегат на PB18 e-tron. Той се състои от 3 електромотора със сумарна мощност 671 к.с. – един на предната ос и два на задните колела. Освен това, при концепта има възможност за кратко увеличение на мощността до 764 к.с.

По предварителни данни, електромобил  подобни технически характеристики би трябвало да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2 секунди, а максималната му скорост ще превишава 300 км/ч. За това обаче е нужна батерия с капацитет от минимум 95 кВт/ч. Тази мощност е възможно за бъдеще, но в момента подобна технология не може да бъде използвана за серийно производство.

Като компромисно решение може да бъде използван по-слабия силов агрегат от модела e-tron GT, който Audi готви да качи на конвейера. В този случай обаче компанита ще трябва да направи два много скъпи двата електромобила, а в това няма никакъв смисъл.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg