Audi SQ2 получи мотор с 300 коня

Германският производител Audi представи спортна модификация на кросоувъра си Q2. Тя се казва SQ2, като е оборудвана с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

За тази модификация се предлага единствено 7-степенна автоматична скоростна кутия S tronic, която в комбинация с двигателя позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди. Максималната скорост на автомобила е ограничена по електронен път на 250 кч/ч.

Както и останалите „напомпани” модели на Audi, така и SQ2 е оборудван със спортно окачване, което е с 20 мм по-ниско от стандартното. Заради това са променени настройките на кормилното управление. Умната” система за задвижване на четирите колела quattro е с многодискова муфа, като самостоятелно разпределя въртящия момент между задната и предна ос. Тя може да прехвърли до 100 % от тягата на задната ос.

Кросоувърът е получил и промени в аеродинамиката, а като опции ще се предлага различни допълнителни пакети, като те ще могат да променят както външния вид, така и интериора на автомобила. Още в базовия си вариант SQ2 разполага с климатроник, голям екран на мултимедийната система, спортни седалки и многофункционален спортен волан.

Като опции за модела се предлагат адаптивен круиз-контрол с асистент за движение в задръствания. Може да се поръча и асистент за поддържане на лентата на движение, помощник при паркиране и система за предупреждение при опасност от сблъсък.

 

 

 

Източник: topgear.bg