Ето го новия Defender!

Land Rover работи върху наследника на спрения от производство през 2015 Defender. Във Facebook се появи снимка тийзър, на която се вижда как маскиран прототип на модела се качва в полуремаркето на камион. Под кадъра има коментар от Land Rover – „Не разопаковайте преди 2019“. Това съвпада със слуховете, че следващият Defender ще бъде представен още в началото на следващата година.

И при новата генерация на модела основните дизайнерски линии ще бъдат запазени. Според информация на близки до производителя източници графиката на фаровете ще се доближи до актуалните модели на Land Rover. Вероятно размерите на модела ще бъдат леко увеличени – като версията с 3 врати ще бъде с дължина около 4 м, а тази с 5 няма да надхвърля 5 метра. За момента не е ясно дали ще има други варианти на каросерията като например пикап.

Електрическо задвижване?

AUTO BILD не очаква нито носеща рама, нито цели мостове, а самоносеща каросерия с независимо окачване. Вероятно базата ще бъде близка до тази при Discovery. Британците на първо време няма да се отказват от конвенционалнтие двигатели с вътрешно горене. Очакваме 4- и 6-цилиндрови машини, изключено е да има „осмаци“ като при юбилейната модификация за 70-ата годишнина на модела. За сметка на това платформата ще бъде готова за всякакъв тип „електрификация“ – „мек“ хибрид, Plug-in хибрид или дори „чист“ електромобил. Естествено, офроуд качествата ще бъдат запазени.

 

 

 

 

 

Източник: autobild.bg