Нов двигател за Ford Ranger 2019

Американският производител Ford обнови европейската версия на компактния си пикап Ranger. Промените в дизайна на модела не са чак толкова много, но в гамата двигатели влиза нов 2,0-литров агрегат, който заменя досегашния 3,2 литра мотор.

Европейската модификация на пикапа ще се води пое формално моделна година 2019. Подобренията във външния вид при нея са минимални, като засягат предимно предната част. Там е поставена нова броня, както и променена решетка на радиатора. Освен това, Ranger ще се предлага и в нов цвят на каросерията.

Голямата новост при модела е появата на 2,0-литров битурбо дизел, който развива 213 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Това е с 13 к.с. и 50 Нм повече от топ-версията досега, която разполагаше с 3,2-литров дизел с 5 цилиндъра. Тя отпада от гамата. За новия мотор е предвидена 10-степенна автоматична скоростна кутия.

В гамата двигатели на Ranger остава 2,0-литровият турбодизел с мощност 130 к.с. (340 Нм) или 170 к.с. (420 Нм) в зависимост от модификацията. При по-слабия вариант скоростната кутия е 6-степенна механична, докато за по-силния е предвиден и автомат.

Подобренията са засегнали и всъдеходните качества на пикапа, който вече може да преодолява ров с дълбочина до 80 см, както и да тегли прицеп с тегло до 3,5 тона.

 

 

 

Източник: topgear.bg