Audi TT RS Facelift: нова визия, познат двигател

Като последен представител на семейството на ТТ сега топмоделът получава фейслифт. Преработеното TT RS може да бъде поръчано веднага и се разпознава по следните дизайнерски елементи: предната броня има по-големи въздухозаборници, които имат вертикални „ребра“ от външната и от вътрешната страна. Праговете имат черни добавки, които не се срещат при стандартните изпълнения на фейслифта.

Отзад промените са изразени най-силно. Под стоповете има „fake” въздухозаборници към калниците, наподобяващи RS 4. Дифузьорът също е леко променен и е допълнен от т.нар. „дизайнерски елементи“. На антикрилото са добавени странични Winglets. Иначе всичко отвън изглежда като при стария модел – същото важи и за техниката под капака. Въпреки WLTP 2,5-литровият „петак“ не губи от мощността си. Агрегатът генерира 400 к.с. и 480 Нм, което означава, че и динамичните постижения са без промяна. Освеженото TT RS може да бъде поръчано веднага, като цените за Германия стартират от 67 700 евро (ок. 135 000 лв.) за версията Coupe и от 70 500 евро (ок.141 000 лв.) за изпълнението Roadster. С други думи, TT RS е поскъпнало с около 2000 лв.

Новост за интериора е дизайнерският пакет RS със сини или червени акценти по коланите, дюзите за вентилация и стелките. Автомобилът е оборудван с разширения дизайнерски пакет, разпознаваем по цветните облегалки на предните седалки и синята централна конзола. Всички други „RS-добавки“ като спортните седалки, облеченият в кожа/Alcantara волан и специалните RS-уреди вкл. и светлина за превключване са познати от модела преди фейслифта.

С фейслифта TT RS получава и три нови цвята (зелен, оранжев и син) – така клиентите вече могат да избират от общо осем. Допълнително TT RS може да бъде индивидуализирано с оптичните пакети „алуминиев мат“ и „черен гланц“. Гюрукът на Roadster-а винаги е черен. За всички други специални желания е създадена програмата Audi exclusive.

Срещу доплащане клиентите ще могат да поръчат матрични LED-фарове и познатите OLED-стопове с „пробягващи“ светлини. Екстра са и червените спирачни апарати, серийните са черни. За по-голямо разграничаване между спортно и комфортно поведение от Audi предлагат спортното окачване RS plus с адаптивни амортисьори.

1-2-4-5-3 – това е „картата на запалване“ на 5-цилиндровия мотор, който няколко пъти печели титлата „Двигател на годината“. В комбинация със 7-степенната трансмисия с два съединителя S tronic и quattro-задвижването 2,5-литровият агрегат ускорява тежащото 1450 кг за 3,7 сек и позволява максимална скорост от 250 км/ч.
Източник: autobild.bg