Новото Clio получава версия R.S. Line

Renault Sport въвежда ниво на оборудване R.S. Line в новото Renault CLIO, което ще замести настоящото GT-Line. GT-Line е пионер в пакетите за спортна визия и основен стълб в стратегията за гамата на Renault Sport на всички пазари от 2010 г. насам. С подобрено и обогатено съдържание R.S. Line е повече от промяна на името.

R.S. Line предлага по-атлетични екстериорни линии и интериорен дизайн в отговор на очакванията на клиентите, които все повече търсят допълнителна диференциация чрез динамичен стил.

R.S. Line има много прилики със спортната марка R.S., като двете букви са синоним на автентично спортно шофиране. Новото ниво на оборудване притежава всички отличителни характеристики на екстериорния и интериорния дизайн на Renault Sport.

В екстериора на новото Renault CLIO R.S. Line в предната част е интегриран сплитер, вдъхновен от F1 за насочване на въздушния поток, емблематичен компонент от дизайна на моделите R.S. CLIO R.S. Line се отличава и с предната си решетка с мотив на пчелна пита, специалните 17-инчови джанти и по-атлетичната задна част.

Интериорът съдържа и и други отличителни елементи на R.S. Line, включително спортни седалки с подсилена опора, карбонови вложки, волан, облицован с перфорирана кожа с двойно лого R.S. във формата на диамант, комплект алуминиеви педали и тапицерия в черен цвят с контрастни червени външни шевове и кантове.

R.S. Line внася повече спортни характеристики в новото Renault CLIO, за да могат клиентите да изживеят по-пълноценно наследството на марката в моторните спортове, запазило своята жизненост и днес, от Формула 1 до надпреварата за клиенти.
Източник: autobild.bg