Евгени Борисов от СК „Патриот” с престижна победа на професионалния боксов ринг, ще тренира деца в Дупница

Момент от двубоя между Евгени Борисов и Даниел Раждан
  • Кирил Чакъров и Доброслав Радев получиха награди за принос от Българската федерация по кикбокс и муай тай

Дупнишкият спорт вече може да се похвали с победа и на професионалния боксов ринг. Представителят на СК „Патриот” Евгени Борисов се наложи над Даниел Раждан от ЦСКА по време на галавечерта Professional Boxing Challenge 4. Елитната надпревара се проведе в столичната зала „Сиконко”, която се пръскаше по шевовете от желаещи да наблюдават оспорваните битки.

Отляво надясно: Треньорът Красимир Сулев, Евгени Борисов и президентът на СК „Патриот” Кирил Чакъров

Професионалните боксови срещи се състояха по правилата на WBC (World Boxing Council) и EBU (European Boxing Union), като за спазването им следеше Българският професионален боксов съюз/Bulgarian Professional Boxing Union (BPBU).
Даниел Раждан започна агресивно двубоя, но това беше предварително очаквано от треньорския щаб на СК „Патриот”, които избраха успешна тактика за Борисов. Той използва изтегляне и захождане и по този начин прати съперника си в нокдаун още в първия рунд, повтаряйки упражнението и във втория. Въпреки това боксьорът на ЦСКА показа завидна издръжливост и довърши мача.
След края на двубоя нямаше съмнение, че съдията ще вдигне ръката на Евгени Борисов като победител.
От СК „Патриот” разкриха, че скоро Борисов ще започне да обучава деца от Дупница и региона в тънкостите на бокса. Това ще се случи, след като цялата необходима документация бъде готова.

Кирил Чакъров получи награда за принос към кикбокса.

„Имаме пълното съдействие от страна на кмета Методи Чимев за нова зала, в която да се преместим. Както знаете, настоящата отдавна ни е отесняла. В новото съоръжение Евгени Борисов ще тренира боксьорите. Боксовият клуб ще се казва „Патриот”, но ще бъде различен клуб. Разбира се, ние ще помагаме с каквото можем. Имахме среща и с председателя на Българската федерация по бокс Красимир Илински, който беше впечатлен от играта на Евгени. Имаме и неговата подкрепа за създаването на клуб по бокс в Дупница”, каза пред „Вяра” президентът на СК „Патриот” Кирил Чакъров.
През уикенда той получи поредното признание за работата, която върши. Той получи специална награда за своя голям принос към развитието на кикбокса. Това се случи на специална церемония, провела се в Министерството на младежта и спорта.
Освен него, беше награден и вицесветовният шампион и един от най-добрите бойци в България – Доброслав Радев. Призовете бяха връчени от управата на Българската федерация по кикбокс и муай тай по време на общото годишно събрание.
„Тази награда е за целия клуб и целия треньорски щаб на СК „Патриот”, защото ние сме един юмрук и едно голямо семейство”, завърши Кирил Чакъров.