Аци отново донесе победата на ФК “Кюстендил”

Шеста поредна победа постигна ФК “Кюстендил” и продължава отличното си представяне в Югозападната трета лига. На ст. “Осогово” играчите на Николай Николов-Чезето се поздравиха с поредния си успех, този път с 1:0 над “Рилски спортист” /Самоков/ в среща от 14-ия кръг. Единственото попадение бе дело на обичайния заподозрян до момента в редиците на домакините, а именно Александър Александров-Аци.

Централният нападател се разписа в 39-ата минута, след като засече с глава перфектно центриране отдясно на Виктор Мицаков и прати неспасяемо топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Слави Петров, който до момента се справяше отлично. Този път стражът на “скиорите” бе безпомощен и единственото, което можеше да направи, е да извади топката от мрежата.

Преди гола стражът на домакините Марио Кирев показа класа и не допусна гол в своята врата. След центриране отдясно футболист на гостите успя да засече топката с глава от близко разстояние, но Кирев се намеси успешно. 2 минути по-късно вратарят на гостите Слави Петров също показа своите рефлекси, след като Мартин Газиев изпълни опасно пряк свободен удар, но стражът на Рилецо улови топката.

Малко след почивката Иван Тренчев от гостите бе изведен на добра позиция сам срещу вратаря, но добрата игра на Марио Кирев и защитниците на домакините успяха да предотвратят опасността.

Последваха силни минути за домакините, които обаче изпуснаха да удвоят преднината си. Пропуски направиха Мартин Газиев и Виктор Атанасов. Последният пропиля най-чистото положение. След като преодоля вратаря на гостите се оказа сам срещу вратата, но ударът му бе неточен.

Двубоят започна с 10 минути закъснение, тъй като гостите от Самоков са имали проблеми с автобуса си при пътуването към Кюстендил, където в крайна сметка загубиха, а ФК “Кюстендил” след успеха 1:0 прибави нови 3 точки към актива си, а защитата отново бе безпогрешна. От началото на сезона само 2 попадения са вкарани в кюстендилската врата, което е супер постижение.

Три кръга преди края на есенния полусезон в Югозападната трета лига тимът на ФК “Кюстендил” е с актив от 32 точки и е втори във временното класиране. “Рилски спортист” /Самоков/ е на 9-ата позиция с 18 точки.

В следващия кръг на 14 ноември от 14 часа на Аци и компания им предстои тежко гостуване на тима на “Чавдар” в Етрополе, който е 4-ти в подреждането, а “скиорите” посрещат у дома “Оборище” /Панагюрище/, които са шести.