„Беласица” претърпя тежка загуба в Доброславци

  • Треньорът на петричани изключително разочарован, иска сериозна селекция

Тежка загуба претърпяха футболистите на „Беласица” в мач от петия кръг за първенството на ЮЗ трета лига, губейки със сериозна разлика от голове като гости в Доброславци. Иначе срещата започна добре за петричкия тим, след като след центриране на Благой Наков в наказателното поле на домакините включилият се в помощ на нападението ляв защитник Валентин Костов с глава не остави никакви надежди за стража на „Надежда” за 0:1. По-късно пропуски за петричкия тим направиха Владимир Кабранов, Марти Таушанов и Жустино Мендес. От 40-ата до 45-ата минута футболистите на домакините упражниха натиск и се възползваха от груби грешки отзад на петричани и резултатът стана 2:1 за домакините. Автор на попаденията бе Калоян Бонев.
През втората част на срещата отборът на домакините играеше с много стръв и желание за победа и все по-често се озоваваха опасно пред вратата на гостите. Нови попадения до края на двубоя отбелязаха Калоян Бонев, Пол Отофе и Валентин Миленов.
След мача най-радостен от всички бе президентът на ФК „Надежда” Светослав Цончев. „Добре бяхме разучили играта на отбора на „Беласица”. Изненадващо както през изминалите срещи за първенството, така и сега няма никаква промяна в играта им и според мен причината за това е, че нямат привлечени класни футболисти, както го направихме ние. През това първенство нашият тим е преобразен, защото при нас дойдоха доста класни футболисти, като двама от тях с натрупан опит в професионалния футбол – Радой Божилов премина и през ЦСКА-1948, а Николай Петров – през „Етър” (Велико Търново), „Славия” и има най-малко 100 мача в „А” група. Ако ръководството на отбора на „Беласица” иска да атакува влизане във втора лига, трябва да направи сериозна селекция, защото с наличните състезатели това няма как да стане реалност. В интерес на истината в този мач и късметът ни покри и реализирахме головете след грешки на защитата на гостите“.
Наставникът на „Беласица” Атанас Джамбазки бе много разочарован от своите възпитаници. „С тези футболисти няма как да направя нещо сериозно. Дойдох от 300 километра с голямо желание да възобновя този тим, но за жалост не срещам оня ентусиазъм, с който бе известен футболът в Петрич. Ще искам да се направят сериозни разговори с отговорните длъжностни лица, ръководещи футбола, както и с футболистите, за да зная какво да правя. Повтарям – ако не се направи сериозна селекция, както го направиха отбори като „Спортист” (Своге), ФК „Кюстендил”, „Надежда” (Доброславци), „Миньор”, „Оборище”, то няма как да радваме феновете с успехи“.