Благотворителна акция на Гергьовден! Кюстендилци помагат за рехабилитацията на Карина и Анна-Даная

С благотворителен базар на Гергьовден ще бъде поставен финал на кампанията за набиране на средства за рехабилитация на Карина от Кюстендил. Това съобщиха организаторите на кампанията в помощ на 5-годишното дете, което страда от детска церебрална парализа и съпътстващи заболявания. Карина се нуждае от ежедневна и непрекъсната рехабилитация. Благодарение на кампанията и на хора с големи сърца тя започна първи курс с роботизирана рехабилитация за долни крайници с Локомат Про в София, на стойност 10 000 лева. Вече е направили над 10 терапии и има значително подобрение в координацията и равновесието.

Предстоящият базар има и друга благородна мисия. С приходите ще се подпомогне и рехабилитацията на Анна-Даная Стойкова, която също се нуждае от роботизирана терапия с Локомат Про в София.

“До края на април ще съберем всички благотворителни кутии за Карина от търговските обекти и ще ги подменим с тези на Даная. Надяваме се и за това слънчево момиче да бъдете толкова щедри и отзивчиви! Благодарим Ви от сърце, че бяхте до нас, когато имахме нужда, с Ваша помощ стартирахме лечението на Карина и вече се радваме на добри резултати! Благодарим Ви! Бъдете здрави!”, с тези думи се обърна семейството на Кари и  организаторите в социалната мрежа към всички, помогнали на момичето.

Те оповестиха, че от 4 отворени кутии е събрана сумата от близо 600 лева.

Краси ЦЕНКОВА