Благоуханни сапуни подари на дупнишкия кмет съветникът от ГЕРБ Е.Гущеров, пита има ли баня към кабинета на градоначалника

Благоуханни сапуни подари на дупнишкия кмет съветникът от ГЕРБ Е.Гущеров, пита има баня към кабинета на градоначалника

 

Дар от 3 цвята благоуханни сапуни за кмета Първан Дангов прати общинският съветник от ГЕРБ Емил Гущеров, по време на заседание на Общинския съвет в Дупница.

За преносител на тоалетните принадлежности бе ползван зам.-кметът на общината Бойко Христов, който представляваше общинското ръководство по време на сесията в четвъртък.

Атрактивният жест съпътстваше въпроса дали е вярна информацията, че има изградена баня с тоалетна към кметския кабинет и колко струват ремонтите в стаите на зам.-кметовете на Дупница.

„Вярно ли е, че има баня и тоалетна в това малко помещение? Неколкократно от тази трибуна съм заявявал, че кметът го използва и като спално помещение с обществен ресурс. Тъй като очаквах г-н Дангов да присъства тук, ще си позволя чрез г-н Христов да подаря 3 сапунчета, за да може който е нечистоплътен и си играе с морала на гражданите да ги ползва”, заяви от микрофона общинският съветник Емил Гущеров.

Въпреки молбите на председателя на ОбС Костадин Костадинов  да се спазва добрия тон, букетът от трицветни сапуни бе оставен върху заседателната маса, при трибуната на местния парламент.

Гущеров отправи още няколко питания към кмета на Дупница. Той поиска писмен отговор на въпросите коя е фирмата, която е  извършила ремонтите на кабинета на кмета и на заместник кметовете на Община Дупница и проведена ли е обществена поръчка за тях?  Съветникът поиска отговор и за това какви конкретно строително- монтажни работи са извършени в кабинетите и на каква стойност е станало това?

„Питането ми е породено колкото от обществения интерес, толкова и от проблема, който искаме да решаваме с ВиК- Дупница. И тъй като в последната седмица се говори за обществени поръчки, за адвокатски услуги, за охранителни фирми, то хората искат да получат информация. Кметският кабинет бил разрушен до основи не защото е необходим голям основен ремонт, а защото уважаемият господин Дангов се е притеснявал да няма поставени бръмбари вътре и да не бъде подслушван”, заяви Гущеров.

Той отправи упрек към градоначалника П.Дангов, че чрез изявлението си в началото на заседанието  се е опитал да представи себе си като „най-чистия морален стожер”. Зам.-кметът Бойко Христов съобщи, че тъй като не е бил запознат предварително с питането на Гущеров,  ще подготви и представи устен и писмен отговор по него.

”Това което мога да кажа и в момента е, че в кабинетите на заместник кметовете текат нормални текущи ремонти като пребоядисване. То се извършва от строителния отдел на Общината. За другото,  което сте го задали като въпрос ще получите писмен отговор”, заяви Христов. Той се ангажира, че лично ще разговаря с Първан Дангов, за да покаже на Гущеров и банята в собствения му дом, защото очевидно е силно заинтересован от темата.

Съветникът от ГЕРБ обърна внимание на председателя на ОбС Костадин Костадинов, че има отправени питания към градоначалника още от месец декември, на които все още не е получил отговор  и потърси неговото съдействие по казуса.