„Вихрен” разгроми „Левски” (Чепинци) със 7:1

Истински дъжд от голове се изсипа на градския стадион в Сандански в мач от 13-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на местния „Вихрен” и „Левски” (Чепинци). Веднага след първия съдийски сигнал на Борислав Цветков футболистите на домакините обсадиха вратата на последния в таблицата „Левски” (Чепинци). В 3-тата минута главният арбитър отсъди дузпа в полза на „Вихрен”, която Александър Якимов пропусна и резултатът не бе открит. Вреше и кипеше пред вратата на гостите. Всеки момент се очакваше откриване на резултата. Това стана в 23-тата минута, когато при поредна атака на домакините Димитър Макриев отблизо огорчи стража на „Левски” Цветелин Ставрев за 1:0. В 29-ата минута Янислав Тусонджиев след самостоятелен пробив покачи на 2:0. Класическото 3:0 направи Димитър Макриев в 30-ата минута от дузпа. В 34-тата минута Александър Якимов покачи на 4:0. В 37-ата минута Илиян Джавалеков оползотвори поредната атака на „Вихрен” за 5:0.
След почивката отново отборът на „Вихрен” играеше на терена, а гостите само се отбраняваха. В 50-ата минута влезлият в игра Георги Кечев се отчете на наставника си Емил Велев за доверието и отбеляза красиво попадение за 6:0. В 55-ата минута Борислав Велев реализира от дузпа за гостите за 6:1. Последното попадение в срещата за отбора на „Вихрен” бе дело на Иван Гюров, който бе изведен от Илиян Джавалеков в удобна позиция.
След мача наставникът на „Вихрен” Емил Велев бе изключително доволен от играта и резултата и сподели: „Излязохме готови за този мач – търсехме разнообразна игра и спечелване на трите точки. Още в 3-тата минута можехме да поведем в резултата, но Александър Якимов не успя от дузпа и прати топката в аут. По десния фланг Александър Мицев и по левия Янислав Тусонджиев бяха невероятни и създадоха доста главоболия на гостуващия тим. Влезлите в игра Иван Гюров и Георги Кечев също се включиха много добре в играта, като отбелязаха по едно попадение. Много съм доволен от старанието и на централния защитник Костадин Костадинов, който игра на мястото на контузения Веселин Минев. Подчертавам дебело – футболистите, на които гласувах доверие, играха мотивирано, изпълниха тактическите ми указания. Като цяло отборът имаше облик, коренно различен от останалите мачове – имаме прогрес по всички звена. За жалост отборът на „Левски” не можа да предложи нещо особено, а на всичко отгоре дойдоха и с недостатъчен брой футболисти в групата”.
„Вихрен”: Иван Топалов, Добрин Денев, Виктор Георгиев, Валери Георгиев, Лазар Стойчев, Янислав Тусонджиев, Илиян Джавалеков, Костадин Костадинов, Димитър Макриев, Александър Мицев, Александър Якимов

Ташко СУЛЬОТОВ