В Ново Делчево отборът на Банско надигра Миньор (Перник) с 1:0

Ташко СУЛЬОТОВ
В първия си контролен мач от зимната подготовка мъжкият отбор на Банско гостува на Миньор (Перник) в Ново Делчево.

Срещата започна с натиск на гостите и съвсем заслужено те откриха първи резултата. Това стана в 26-та минута, когато след перфектна тройна комбинация, подета от Борис Ейков, последва пас към Теодор Чолев и той като по конец изведе Денис Ангелов пред наказателното поле на гостите, последва майсторско прехвърляне на противниковия страж и резултатът бе открит за 0:1. До края на първата част на срещата играта се поизравни и липсваха чисти голови положения и пред двете врати.

През второто полувреме треньорите на двата отбора Емил Серафимов на Миньор и Борис Галчев на Банско направиха доста промени в съставите си, което даде отражение на качеството на играта. На два пъти вратарят на Банско Атанас Тъпигьозов прояви майсторство и с вещина изби насочените топки от нападателите на Миньор. В 75-та минута Жоро Рошков след удар с левия крак отблизо обстреля директно вратата на домакините и техния страж изби с вещина насоченото кълбо. До края на срещата имаше повече разиграване на терена и безплодни центрирания.
Съдийската тройка Иван Донев, Костадин Ангелов и Йордан Гошев ръководиха на ниво мача.

„Напълно заслужен успех за нашия отбор в първата контрола от подготвителния цикъл. Не взеха участие играещия старши треньор Борис Галчев и централния нападател Боби Хазуров заради разтежение. Много добре се включиха юношите Жоро Рошков, Иван Рошков, Теодор Чолев, Пепи Пенчов, Красимир Станудин и Борислав Ейков. Следващата контролна среща за нашия отбор ще бъде в събота на стадиона в Копривлен срещу отбора на Пирин Гоце Делчев”, споделиха от клуба на Банско.
Емил Серафимов-старши треньор на Миньор (Перник), заяви: „От месец ноември досега това е първият допир с топка за нашите футболисти. Мачът беше равностоен. Футболистите на Банско успяха да вкарат гол, който се оказа единствен в двубоя. Теренът не беше на нужното равнище и имаше доста брак в играта по тази причина. Не взеха участие в срещата Григор Долапчиев – заради изоставане в подготвителния процес и Калоян Йосифов – заради контузия. Осем момчета от ДЮШ на клуба получиха шанс за изява в срещата, между които и 16-годишния Дейвид Джоров. Контролите са затова, за да може да се види какви грешки се допускат и как трябва да се отстранят до старта на пролетния полусезон. Следващият ни контролен мач ще бъде в събота от 14 часа срещу отбора на Пирин (Разлог) на стадиона в Ново Делчево”.

Снимка – Пирин спорт