В Перник: Плашат шампиона по борба Иво Ангелов с труп на лисица

Части от животното са били хвърлeни върху колата му

Труп на лисица е бил хвърлен върху колата на известния борец Иво Ангелов пред дома му в пернишкия квартал “Изток”. Световният шампион в класическия стил в борбата през 2013 г. е намерил отрязана глава и крак от мъртвото животно около 9,00 ч. върху автомобила си, паркиран пред жилищния му блок. Гледката шокирала минувачи, както и самия него. До момента не е ясно какво точно се е случило. Според потърпевшия инцидентът не е случаен.

Ангелов веднага е подал жалба в полицията и вече тече разследване по случая. Гледат се записи от видеокамерите в района, като една от версиите, които усилено се коментират в  града, е, че се касае за заплаха.

Припомняме, Иво Ангелов се отказа от състезателна кариера и от националния отбор по борба през май 2020 г., когато не успя да спечели квота за Олимпиадата в Токио.

Той обаче продължава да се бори в Бундеслигата, като в същото време е и треньор на децата в родния си град Перник. Освен това Ангелов е декларирал готовност, ако в националния отбор имат нужда от помощ за спаринги например, да се отзове веднага.