Две откровено проблемни SUV-та, които не бива да купувате, ако не искате да останете без пари

Покупката на автомобил на вторичния пазар за повечето сънародници остава почти единствената възможност да получат подходящо превозно средство за техните нужди. Някои модели много бързо ще се превърнат в “пиявица”, бързо смучейки семейния бюджет за ремонти. Специалистите от ADAC обръщат внимание на два автомобила с повишена проходимост, които са откровено проблемни.

Mazda CX-7: Изключително атрактивен японски кросоувър, който вече успя да спечели сърцата на доста родни автомобилисти. Дизайн, вътрешна облицовка, голям капацитет на багажника и, разбира се, отлична динамика. Всичко това радва всеки шофьор. Уви, въпреки всичките си достойнства Mazda CX-7 не може да се нарече наистина надежден автомобил. И следователно, ако вземете “седмицата”, ще имате доста главоболия, като най-основният, но не и единствен, е ръждата.

Porsche Cayenne Turbo I:

Тази кола не е най-популярният вариант на българския пазар. Въпреки това тя има свой собствен кръг от фенове. Porsche Cayenne Turbo спечели името си благодарение на един наистина мощен двигател. Освен това колата изглежда наистина добре, дори и за днешните стандарти. Въпреки това поради проблеми най-вече с горивните помпи, турбината и сервоусилвателя на волана колата може да се превърне в постоянен източник на проблеми и редовно ще изпразва портфейла на собственика./ fakti.bg