Д-р Андон Вангелов и подчиненият му д-р Ал. Попов спорят за управител на Спешен център-Петрич

Настоящият шеф: Мисля, че конкурсът ще бъде в полза на опонента ми

22-01-10-%d0%b4-%d1%80-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d0%b2
Д-р Петър Илиев

Д-р Андон Вангелов и д-р Александър Попов влизат в битка за шефското място на Спешния център в Петрич. Според запознати конкурсът, който ще се проведе този петък – 3 февруари, ще бъде изключително оспорван и интересен. В Петрич предполагат, че конкурсът ще бъде спечелен от д-р Александър Попов, който работи като лекар в Спешния център на южната община отскоро.

На подобно мнение бил и настоящият управител на Спешен център-Петрич д-р Андон Вангелов, който прогнозирал пред свои познати, че конкурсът, който ще се проведе в Благоевград, щял да бъде в полза на неговия опонент.

В същото време започва програма за реновация на инфраструктурата на Спешната помощ в размер на 86 млн. евро, която трябва да стартира през месец март тази година.

„Съставът на конкурсната комисия трябва да бъде преценен много добре, защото изпитващите трябва да бъдат или на равнището, или над равнището на изпитвания, а не хора от администрацията. За това тази процедура трябва да гарантира прозрачност”, казал д-р Андон Вангелов. Той е начело на поста управител на Спешен център-Петрич от една година и половина. Завършил специалност „Клинична ординатура” в УМБАЛСМ “Пирогов” и като военен лекар е специализирал във Военномедицинската академия. Владее четири езика. Той седна на шефското място като началник на Спешен център-Петрич през 2016 година, когато зае поста от основателя на Бърза помощ в Петрич, а впоследствие Спешен център д-р Петър Илиев.