Електрическото Peugeot 308 пристига с пробег от 400 километра

През изминалата година от Peugeot представиха новото поколение 308 и обявиха, че заедно с бензиновите, дизеловите и хибридните версии на по-късен етап ще бъде представен и електрически модел. Сега френската компания разкри малко повече подробности за модела на ток, който ще дебютира през следващата година.
Електрическото 308 ще се предлага в комби и хечбек версия и няма да се различава значително от конвенционалните си събратя. Подобен ход видяхме при 208 и 2008 и електрическите им версии, при които липсва най-видимата разлика във фалшивата предна решетка.
По отношение на задвижването колегите ни от Autocar споделят, че „лъвчето“ ще разчита на електромотор в предната част със 156 конски сили и 270 нютонметра, а батерията ще е с използваем капацитет от 50 кВч.
Тя ще поддържа бързо зареждане от 100 кВ и ще е достатъчна за пробег от около 400 километра. Подобна технология ще намерим и в електрическата Astra, която също трябва да се появи на пазара през следващата година и да споделя същите характеристики./fakti.bg