Ето как ще изглежда най-бюджетният кросоувър на Renault

Моделът 4ever ще се окаже практически аналог на Dacia Duster

Новият модел на Renault няма да бъде като другите автомобили на марката, като основното, което ще го отличава е неговият дизайн. Освен това колата ще има собствена версия за търговски транспорт.

Става въпрос за бюджетния кросоувър Renault 4ever, чиято премиера е насрочена за 2024-2025 година. Като се има предвид името на колата и нейният идеологичен предшественик, е ясно, че този кросоувър ще има глобални перспективи.

Как ще изглежда този, най-евтин за марката кросоувър вече е донякъде известно благодарение на усилията на френския независим дизайнер Жан-Франсоа Юбер. На изображенията, които ви показваме е пресъздаден образът на серийната версия.

Колата изглежда модерна предвид ретро мотивите. Като размери серийното Renault 4ever би трябвало да се доближава до концепцията си. Дължината на автомобила ще бъде 4 160 мм, а разстоянието между осите ще е 2 570 мм.

Така като габарити колата ще се окаже практически аналог на Dacia Duster. Вътре в кросоувъра водачът и пътниците ще намерят просторен интериор, който може да побере до пет души, както и голямо багажно отделение.

Renault 4ever е деклариран като електрически автомобил, но пробегът му все още се пази в тайна. Въпреки това френската преса е сигурна, че този показател ще бъде поне 400 километра, тъй като колата ще принадлежи към бюджетните модели от този сегмент./ fakti.bg