Започна аварийното укрепване на пътя за хижа „Беласица“

Трасето се затваря за движение на МПС

Започна изпълнението на мероприятията за укрепване на пътя за хижа „Беласица”, разрушен и компрометиран след обилните валежи, довели до свличане на земни маси върху пътя от прилежащите скатове и свличане на пътното трасе на отделни участъци. Това съобщиха от общинската администрация в Петрич.
Дейностите са насочени към осигуряване на безопасността за всички, ползващи този маршрут в планина Беласица. За целта ще бъдат изградени укрепителни съоръжения и водостоци – подпорни стени за укрепване трасето на пътя в най-належащите и опасни участъци и водостоци за отвеждане на водите от дерета причинили отнасяне на пътното платно.

Цялата необходима документация е съгласувана и с РИОСВ – Благоевград, предвид факта, че се навлиза в територията на ПП „Беласица“ със статут „защитена“.
Малката ширина на пътното платно и получилите се пропадания ще доведат до затваряне на пътя за движение на МПС в периода на изпълнение на строителството на подобектите.
Строител на обекта е „Монолит 21 – Андонов и Захов” ООД.
Призоваваме за разбиране и отговорност в дните, когато ще бъде затворен за движение на МПС пътят към хижа „Беласица“.
Община Петрич ще Ви информира своевременно кога ще бъде пуснато движението, ще бъдат поставяни и информационни табели в началото на пътя, допълват още от администрацията.