За 8 декември: Полицейски акции в Пиринско ще вардят студентите от инциденти

Командироват полицаи към Банско, Сандански и Благоевград

Специализирани полицейски акции в Пиринско стартират от 8 декември до края на празничния уикенд. Ще бъдат проверявани  водачи, управляващи МПС под въздействие на алкохол и/или наркотични или други упойващи вещества и неправоспособни водачи. Ще бъде следено за техническата изправност на автомобилите и наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. На фокус в проверките ще бъдат продажбата на акцизни стоки.

Ще се проведат специализирани полицейски операции „Алкохол и наркотици“ за установяване на управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози в районите на питейни, увеселителни и хотелски комплекси и хижи, където са организирани празненства със студенти. Обхвата на специализираните полицейски операции е на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград с акцент градовете, в които се очаква голям брой празнуващи студенти: Банско, Сандански, Благоевград и др.

Предприети са всички необходими мерки за осигуряване на нормалното протичане на празника, опазването на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантирането на безопасността на движението по пътищата.

За обезпечаване на сигурността и недопускане на инциденти в курортните населени места в област Благоевград полицейското присъствие е засилено, като са пренасочени допълнителни служители.