Кметът на Петрич награди участниците в инициативата „Усмихни дете“

Кметът на общината Димитър Бръчков покани на среща всички възпитаници на клубове в ЦПЛР – ОДК в Петрич, които участваха в инициативата „Усмихни дете“.

25 деца и младежи, вдъхновени от посланието и грижата, създадоха напълно нова атмосфера в стаите на Детско отделение – Петрич. Кметът благодари за труда и обичта, за отговорността и мотивацията на младите хора. Посочи, че един доказано силен екип върши чудеса! Към неговите думи се присъединиха и лекари от Детско отделение – д-р Стоянова и д-р Проданова.

Кметът Димитър Бръчков връчи персонален благодарствен адрес на всеки възпитаник на ОДК, който е рисувал в отделението. Освен него участниците в инициативата „Усмихни дете“ получиха значки на община Петрич, както и албума „Петрич – крайграничният камък на България – 100 години Петрички окръг (1920 г. – 1934 г.)“. Благодарност бе адресирана също до родителите на децата и техните учители в Общински детски комплекс – Петрич! Съвместните проекти за повече усмивки ще продължат, след като кметът прие да помогне и да бъде патрон на инициативата „Красива природа“, която цели да промени облика на стената от бетон, която е покрай пътя за Младежкия дом. Тя ще бъде изрисувана отново.