Марек победи Левки Раковски и се утвърди на върха на таблицата

Снимка: Марек завинаги, архив

На стадион „Бончук“ в мач от 18 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига отборът на Марек очаквано победи Левски Раковски. В този двубой наставникът на домакините Танчо Калпаков остави да почиват заради натрупана умора титулярните футболисти Георги Божилов, Димитър Илиев, Веско Любомиров, като даде възможност на по-младите от резервната скамейка Анжело Кючуков, Симеон Димитров, Радослав Михалков, Стивън Ангелов. Участие взеха и трима от ДЮШ на клуба – Валери Йорданов, Добромир Панчаревски и Теодор Тодоров.

Веднага след първия съдийски сигнал на Кристина Георгиева футболистите на домакините тръгнаха в атака и търсеха отбелязване на ранен гол. Това им се отдаде в 7-ма минута, когато от фаул, изпълнен от Александър Близнаков, насочената топка в наказателното поле на гостите бе избита и Милен Иванов от воле я изпрати в сглобката отдясно на вратаря на Левски-Раковски Ивайло Неделчев за 1:0. Натискът на домакините продължаваше, но нов гол бе отбелязан едва в самия край на полувремето. Николай Ганчев тогава открадна топката от защитата на гостите и очи в очи срещу вратаря им Ивайло Неделчев го простреля за 2:0.

През втората част на срещата футболистите на Левски-Раковски опитаха да упражнят натиск, но бяха парирани навреме от защитата на домакините. В интерес на истината играчите на Марек намалиха темпото на игра. В 53-та минута след центриране  в наказателното поле на гостите от Милен Иванов топката не бе изчистена добре, попадна у Александър Башлиев, който центрира успоредно и  Николай Ганчев засече от 2-3 метра кълбото и направи резултата класически – 3:0. Петнадесет  минути преди края на редовното време вратарят на гостите Ивайло Неделчев сгреши фатално, насочвайки топката към централните защитници, Симеон Димитров от домакините пресече пътя на кълбото и възползвайки се от ситуацията, го изпрати в мрежата за 4:0. Единственото попадение  за гостите отбеляза Николай Николов в 78-ма минута, отчитайки грешка в  защитата на Марек.

Женската съдийска бригада, начело с Кристина Георгиева, се справи с ръководството на мача на много добро ниво.

След мача старши треньорът на Марек Танчо Калпаков сподели следното: „Очаквахме победа в този мач, и затова дадох шанс на по-млади футболисти, като оставих да почиват титуляри за последния мач от годината, който ще играем в четвъртък като гости в Етрополе”.

Марек: Пламен Младенов, Радослав Михалков, Александър Башлиев, Росен Йорданов, Стивън Ангелов (84-Теодор Тодоров), Александър Близнаков (66-Валери Йорданов), Джордж Николов, Милен Иванов, Анжело Кючуков, Симеон Димитров, Николай Ганчев (67-Добромир Панчаревски)

Ташко СУЛЬОТОВ