“Марек Юнион-Ивкони” с първа победа през новия сезон

“Марек Юнион-Ивкони” постига първи успех през новия сезон във волейболния елит.

Дупничани се наложиха пред своите фенове с категоричното 3:0 (25:20, 25:23, 25:22) гейма над “Локомотив” (Пловдив) в двубой от втория кръг на първенството.

Първият гейм стартира равностойно, като към средата му домакините дръпнаха в резултата чрез добрата си и така и силния сервис. Гостите не се предадоха и успяха да наваксат изоставането си, но само за кратко, след което марекчани затвориха частта при 25:20 в своя полза.

Пловдивчани започнаха добре в началните минута на втория гейм, но постепенно момчетата на Найден Найденов успяха да наложат волята си и да спечелят с 25:23.

Третият гейм също предложи интересна битка, като нито един от отборите не успя да се откъсне с голяма преднина пред съперника си. Дупничани обаче отново показаха разнообразна атака, което им позволи да спечелят с 25:22 и с крайното 3:0 гейма.

Димитър Дулчев беше най-резултатен за “Марек Юнион-Ивкони” с 18 точки (1 ас, 1 блокада), а Светослав Иванов се отличи с 13 точки (1 ас). За “Локомотив” (Пловдив) Венцислав Георгиев завърши с 13 точки (1 ас), 11 точки добави Петър Бъчваров (7 блокади).

Димитър ИКОНОМОВ