Нинова: Нито в Перник, нито в Пловдив социалисти са подали заявления за напускане

“Никой досега не е подал заявление за напускане, нито в Перник, нито в Пловдив. Явно е медийно, за да се вмени, че партията се разпада” – това заяви пред bTV председателят на БСП Корнелия Нинова след вълната от заявки за напускащи социалисти. Вместо това обаче според нея партията сама се оздравила, защото имала “чувство за самосъхранение”.

Според Нинова малка група атакува партията “по грозен начин” и не се съобразява с мнозинството в БСП: “Това са хора, които от години наред се опитват да овладеят БСП и да я управляват, така че да бъде в техен личен интерес”.

Тя коментира и отлива на избиратели от Социалистическата партия, като обясни, че иска да обединяват хора около идеи и кауза, а не всеки да си гони целите и личния интерес. “Подадохме ръка на новата левица, но всеки е свободен да напусне или не”, каза Нинова.

Припомняме, че безпрецедентните скандали от заседанието на 50-ия конгрес на БСП доведоха до изключване на 14 делегати от форума на социалистите, но заедно с това и масово хвърляне на партийни билети. Дългогодишни членове на БСП напускат партията, заради несъгласие с ръководството, а сред известните имена е и Станислав Владимиров – кмет на Перник и избран на поста като кандидат на БСП.

“Изразявал съм винаги принципна позиция, особено към председателя на БСП. Напуснах левицата заради влошената среда, постоянната омраза и лепенето на етикетите, заради токсичността в партията последните години. Среда, в която никой нормален човек няма да издържи.“. Това заяви пернишкият градоначалник. По думите му има капсулиране на ръководството. Според Владимиров липсва и комуникация със структурите и кметовете.