Новите спортни хечбекНовите спортни хечбек и седанът Audi RS3 и седанът Audi RS3

Audi публикува снимки и видеоклипове, както и ключови характеристики на следващото поколение на спортния модел RS3. Новият автомобил, който традиционно ще се произвежда като хечбек и седан, ще бъде представен официално това лято. На камуфлираните прототипи се вижда надпис “1-2-4-5-3”, указващ реда на запалването на 2,5-литровия петцилиндров турбо двигател.

Както в случая с неговия предшественик, мощността на модернизирания двигател ще бъде 400 к.с., но пиковата мощност ще бъде достъпна при по-ниски обороти в минута (в диапазона от 5600 до 7000 об./мин). Максималният въртящ момент на двигателя, работещ заедно със седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя и система за задвижване на всички колела, ще се увеличи с 20 Нм – до 500 нютонметра.

Новият Audi RS3 ще ускорява от място до 100 км/ч за 3,8 секунди, което е увеличение от 0,3 секунди по-бързо от предишното поколение на модела и 0,1 сек. по-малко от най-близкия си конкурент – Mercedes-AMG A45 S. Максималната скорост на компактните хечбек и седан ще бъде 290 км/ч.