Новият стар треньор на “Марек Юнион-Ивкони” Найден Найденов: Искам да играем хубав волейбол

Новият формат дава възможности за повече мачове, което е по-добре за младите състезатели, коментира специалистът

Найден Найденов отново застава начело на „Марек Юнион-Ивкони”. Специалистът за последно води националния отбор по волейбол на България за мъже под 21 години, с който завърши на престижното 6-о място съвсем скоро.
С Найден Найденов начело са свързани и най-големите успехи в историята на дупнишкия клуб. Именно той предвождаше „Марек Юнион-Ивкони” при четирите поредни шампионски титли от 2012 до 2015 година и последвалите след всяка от тях четири участия в най-силния клубен евротурнир – Шампионската лига. С него дупничани веднъж взеха и Купата на България през 2013 година, когато клубът направи златен дубъл.
В треньорската си кариера Найденов изведе и мъжкия национален отбор на България до четвъртото място на Олимпийските игри в Лондон преди девет години.
„Мога да кажа, че в момента наистина заварвам един по-млад отбор. Все още не мога да говоря за конкретни цели, защото днес е първият ми ден начело на „Марек Юнион-Ивкони”. Искам да се запозная по-отблизо и детайлно с момчетата и едва след това ще решим какви цели да си поставим. Като за начало искам тимът да играе добре и да покаже хубав волейбол. Ще се стремим да оформим едно ядро, с което да се развиваме и доказваме”, каза пред „Вяра” Найден Найденов.
Помолен да коментира новия формат на волейболния елит, специалистът заяви:
„След като от лигата са решили регламентът да е по този начин, най-вероятно е за добро. За всички отбори програмата и правилата са едни и същи. Това е един пробен формат, който дава възможности за повече мачове, което е по-добре за младите състезатели, защото така те ще натрупат повече опит. Така че това е добре за нас като клуб с по-млади волейболисти, които имат нужда отколкото се може повече срещи”.
Помощник на Найденов в дупнишкия клуб ще бъде Радослав Асенов, който му бе помощник и в щаба, и в националния.
Досегашният наставник Виктор Карагьозов пък ще ръководи детско-юношеската школа на „Марек Юнион-Ивкони” и ще работи по привличането на млади и перспективни волейболисти.

Димитър ИКОНОМОВ