Нови ограждения изникнаха в Дупница! Поставиха конуси на кооперативния пазар

Нова порция конуси изникнаха в Дупница. Този път в района на кооперативния пазар в центъра на града. Рано сутринта в сряда, в ситен бод едно до друго, бяха наредени  ограничителни конуси пред пространството, което се ползва за паркинг от търговци и посетители.

Служителите, които ги поставиха нямаха отговор на въпроса защо и по чие нареждане се случва слагането на ограниченията. „Не знаем какво ще се прави, само изпълняваме и ги подреждаме тук”, споделиха работниците.

Случващото се предизвика напрежение сред наематели на сергии  и жители на квартала.

„То вече е модерно в Дупница да се слагат и да се махат ограждения. Някакво ново хоби е станало за общинарите. Не знаем нищо, пък и никой не е намерил за уместно да ни съобщи какво се предвижда. Може и тук да правят нова спирка. Сега нали така е модерно? Няма лошо, ако са решили нещо да облагородяват. Може и за хубаво да е всичко, ама да дойдат и да кажат, а не сутринта да те посрещат с конуси. Предполагаме, че ще махат навеса, но нямаме яснота. Може и синя зона да стане”, коментираха търговците на пазара.

До ранния следобед на страницата на община Дупница нямаше публикувана официална информация за предприетите действия от страна на общинското ръководство в района на кооперативния пазар.

След появилите се снимки в социалните мрежи и отправените въпроси към кметството, пиарът на Общината Андрей Богоев съобщи, че се  извършва реконструкция на част от терена при кооперативния пазар. Предприето е премахване на мрежи от клетките за временно складиране на големи количества плодове и зеленчуци, към които няма интерес от страна на търговците. По този начин ще бъде освободено и предоставено място за земеделски производители, които се принуждават да предлагат стоката си на земята.

Ограничението е временно, за да се избегнат инциденти. След приключване на дейностите, конусите ще бъдат премахнати, уверяват от кметството.

Темата стана чувствителна за обществеността в Дупница.

Припомняме, че при многократните действия по поставянето и отстраняването на ограничителни колчета в района на РУ- Дупница оповестената информацията претъпя ред изменения. Първоначално, кметът Първан Дангов алармира, че иска да бъде въведен ред в паркирането на полицейските служители в Дупница. По думите му, униформените се ползват с привилегии и отказват да заплащат такса за синя зона.

Часове след поставянето на ограничителните ленти и колчета, пиарът на кметството Андрей Богоев съобщи, че районът е ограден заради предстоящо опресняване на маркировката.

Няколко дни по-късно при завръщането си от Брюксел кметът П. Дангов лично го опроверга и съобщи, че целта на всичко е изграждане на нова спирка.

Непоследователността в действията и липсата на достоверна информация от страна на местната управа предизвикаха стотици коментари в социалните мрежи. Дупничани с чувство за хумор дори измислиха пореден прякор на кмета, наричайки го Първан Колчев.