ОбС в Перник ще гласува 2000 лв. премия за Айк Мнацаканян

Общинският съвет в Перник ще гласува отпускането на финансова премия на състезателя по класическа борба Айк Мнацаканян за спечелената от него олимпийска квота. Това ще стане на сесията в четвъртък. Предложението е от ръководството на спортен клуб по борба “Миньор” (Перник), чийто състезател е натурализираният арменец. Идеята среща подкрепа и от кмета Станислав Владимиров. “За нас като перничани представлява особена гордост, че на тепиха в японската столица ще се изяви състезател на пернишки клуб”, се казва в становището на кмета.
Предложената премия е в размер на 2000 лв., като парите ще бъдат взети от предвидения резерв при разпределянето и утвърждаването на разчета за провеждане на спортни мероприятия от общинския спортен календар и са част от утвърдената от ОбС рамка за спортни дейности през настоящата година.
Айк Мнацаканян е сред седемте състезатели по борба, които ще представят България в Токио. Той се състезава в категория до 77 кг.

Освен тази докладна съветниците в Перник ще разгледат и няколко за изменение на устройствен план и разрешения за изработване на проект за регулация и застрояване. Управителят на ВиК Борислав Иванов ще внесе в ОбС бизнес план за развитието на дружеството за периода 2022-2026 г. На това заседание ще бъде разгледан и одитът на “Жилфонд”, който откри редица нарушения, за които вече писахме.