Обявиха номинираните за депутати от БСП в област Кюстендил

Първан Дангов от Дупница и Йордан Татарски от Кочериново не намериха място в изборната листа

 Областният съвет на БСП –Кюстендил е готов  с предложенията за кандидатдепутатската листа за 10 МИР. Както е известно първото място е за настоящия депутат от БСП за България , Румен Георгиев .Той  е от Враца, по професия агроном, а в настоящия парламент попада от Изборен район 23-София.

Оспорваното второ място в листата заема председателят на областния съвет и общинската структура на БСП , Бойко Клечков. Клечков е икономист по образование и работи във филиал на банков клон в Кюстендил.

На трето място в листата се нарежда настоящия депутат от Кюстендилски избирателен многомандатен район д-р Иван Ибришимов. Той е член на Националния съвет на БСП.

Областният  съвет отреди четвъртото място в кандидатдепутатската листа за Елеонора Христова от Бобов дол. Е.Христова е председател на Общинския съвет и ръководи  червените  в миньорския град .По образование е педагог.

Петото място в листата на социалистите се избира от Националния съвет и е отворено за предложения от гражданска квота.

Александър Анин заема шесто място . Той е председател на структурата на БСП в Дупница и общински съветник в местния парламент. По образование е хидроинженер, занимава се с частен строителен бизнес.

Седмото място е за адвокат  Йордан Тодоров от Кюстендил.Той е общински съветник в Обс-Кюстендил.Последната осма позиция  е предвидена за  предложения от страна на коалиционните партньори.

Листата e гласувана единодушно, с явно гласуване от присъстващите 28 членове на Областния съвет на кюстендилските социалисти.

Заявилите желание за включване в надпреварата на предстоящите парламентарни избори Първан Дангов от Дупница и Йордан Татарски от Кочериново не намериха място в изборната листа на партията.По време на заседанието Дангов е изразил позицията, че не идва за самоотвод ,  а за да заяви, че иска единство в партийните структури в областта.

На заседанието е присъствал и водачът на листата на  Румен Георгиев, който е споделил  пред своите съпартийци, че ще се опита да работи като човек от района и ще направи всичко по силите си в края на мандата да бъде приет като един от всички в отбора на БСП.Окончателният вариант на листата ще бъде утвърден следващата седмица от Националния съвет на БСП и председателя на Столетницата К.Нинова.