„Перун” и „Пирин” (Разлог) не се победиха в Градешница

Във втория си контролен мач мъжкият отбор на ФК „Перун” (Кресна) премери сили с „Пирин” (Разлог). С цел запазване на терена на градския стадион в Кресна този двубой се игра в село Долна Градешница.
До 15-ата минута от първото полувреме играта бе равностойна. От този момент нататък наставникът на „Перун” Благовест Ангелов се разпореди да се упражни преса в половината на гостите, която се оказа доста успешна. На два пъти Кирил Георгиев след центриране по десния фланг с глава отправи удар срещу вратата на гостите, но стражът им изби кълбото в корнер. Веднъж Петър Добринков, който бе с добри прояви в този мач, със страхотен шут изпрати топката под напречната греда срещу противниковия страж и отново навременната му намеса бе причина да не се стигне до отбелязване на гол. В 31-вата минута Петър Добринков падна в наказателното поле на гостите, но стоящият наблизо главен арбитър Иван Донев не видя нарушение за дузпа и даде сигнал за продължаване на играта.
През втората част на мача наставникът на „Перун” Благовест Ангелов подмени състава и при това положение качеството и темпото на игра паднаха. На два пъти футболистите на „Пирин” (Разлог) при бързи контраатаки опитаха чрез Николай Хаджиниколов-Хаджи да огорчат вратаря на домакините, но това не се случи заради отличната игра на Мартин Подгорски, който с последни усилия настигаше опитния нападател и не му позволяваше да стреля отблизо срещу вратаря на „Перун”. Веднъж и Николай Демирев от гостите от 7-8 метра стреля срещу вратата на домакините, но Иван Найденов отклони посоката на топката в корнер. За отбора на „Перун” пропуски направиха Атанас Топалов, Александър Александров и на два пъти Йордан Харизанов.
„Изиграхме много добро първо полувреме. През втората част дадох шанс на останалите футболисти от резервната скамейка и играхме на приливи и отливи. Трябва да работим сериозно за изчистване на грешките, допускани в средата на терена, и подобряване на мерника в завършващата част на удара срещу противниковата врата. В събота, 6 февруари, на градския стадион в Кресна от 14 часа ще премерим сили в контролен мач с U-19 на ЦСКА-1948. На 10 февруари, следваща сряда, ще излезем срещу „Левски” (Лом) на стадиона в Склаве и на 13-и ще гостуваме на „Пирин” (Гоце Делчев), сподели старши треньорът на „Перун” (Кресна) Благовест Ангелов.

Ташко СУЛЬОТОВ