Петричките футболисти се готвят за гостуване в Ихтиман, Г. Петров: Елементарен гол на „Марек” ни извади от играта

Децата от клуба се разписаха с резултатни победи, реми и две загуби

Отборите на футболен клуб „Беласица” изиграха 8 мача през почивните дни. В областното първенство деца набор 2006/2007 завършиха наравно 0:0 с „Пирин 2001” на терена в района на гимназията в Петрич. Деца набор 2008 година победиха „орлетата” от Благоевград с 5:0 на терена в района на гимназията в Петрич.

Децата на „Пирин 2001” надвиха с 4:3 „Беласица” в среща от областното първенство при родените през 2009 година, играна на базата в Покровник. Головете за победителите отбелязаха Мартин Лазаров, Захари Герашев, Али Куньов и Александър Христов. Роденият през 2010 г. Алекс вкара уникален гол, директно от ъглов удар.

За „Беласица” два гола реализира Радослав Узунов и един Виктор-Крум Танев.

При набор 2010 година отборът на „Беласица” победи ДФК „Мечетата” с 2:1. Основната заслуга за отбора на „Мечетата” да не загубят с по-голям резултат е на вратаря им Анастасия Трайкова.

За първенството на зона „София”:

Деца набор 2006/2007 на ОФК „Беласица” победиха „Металург” (Перник) с 9:0 на терена в района на гимназията в Петрич. Головете за петричкия тим отбелязаха Иван Неделчев – 6, Филчев – два, и Стамен Кирилов – един.

Юноши младша възраст на ОФК „Беласица” на стадиона в Требич загубиха с 0:2 от ЦСКА-1948.

Юноши старша възраст на ОФК „Беласица” гостуваха на „Локомотив” (София) и завършиха 1:1 заради безобразното съдийство на главния арбитър Никола Пакарджиков от София, който тотално ощети младите петрички футболисти. Изравнителното попадение за петричани бе дело на Николай Тупаров. При този резултат пропуски за „Беласица” направиха Здравко Корчев на два пъти и Мартин Стойков веднъж. Треньорът на юноши старша възраст Георги Киров извърши две принудителни смени заради контузии, а други двама доиграха срещата на един крак, според неговите думи. „Всички спорни положения бяха отсъдени в полза на столичани. Станалото – станало. Вече мислим за следващия мач, в който ще домакинстваме на „Миньор” (Перник), които делят второто място с „Локомотив” (София) с 37 точки, а ние сме с точка по-малко. Всъщност този мач се явява дерби и при победа ще си разменим местата с футболистите на „Локо” (София) и „Миньор” (Перник)”, допълни Георги Киров.

 

Мъжкият отбор на ОФК „Беласица” загуби мача си от 24-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига от „Марек” (Дупница).

Селекционерът на ОФК „Беласица” Георги Петров коментира след мача: „Отборът на „Марек” отбеляза три гола след елементарни грешки в защитата на нашия отбор. Отбелязаха ни ранен гол още в 6-ата минута. След това изравнихме, можехме да поведем и в резултата с 3:1, след като Патрик Попов в 16-ата минута уцели лявата странична греда зад вратаря на „Марек”, а и Карачоров направи досадна грешка, като насочи топката в далечния ъгъл вместо в близкия. Не завършваха по подобаващ начин контраатаките на нашия отбор. През втората част на мача отборът на „Марек” заигра по-затворено и при безобидни атаки ни отбеляза два гола, като единият беше след изпълнение от тъч и Васил Калоянов, необезпокояван от никого, си отбеляза попаденията. Въпреки положените усилия не успяхме да отбележим двата си гола, които заслужавахме, и да притесним отбора на „Марек”. На фона на изминалия мач, който играхме с ФК „Кюстендил”, в този срещу „Марек” стояхме по съвсем друг начин. Нашите футболисти се стараха, водеха битка на терена, но елементарният гол, който ни бе отбелязан в 6-ата минута, ни попречи да се върнем в мача така, както искаме. Вдигнахме постепенно оборотите, заиграхме по-уверено, изравнихме и можеше да водим в резултата. Липсата на увереност поради неиграни мачове като домакини и липса на късмет в отделни моменти, както и отсъствието на старши треньора Саша Симонович поради заболяване са основните причини за загубата ни срещу „Марек”. Все още имаме теоретични шансове за атакуване на първото място в оставащите мачове до края на първенството”.

Ивайло Хаджигаев – помощник-треньор на „Беласица”, водещ отбора в този мач, коментира: „Двубоят беше изграден от грешки на футболистите от двата отбора. Домакините се възползваха от нашите, а ние не от техните. Уцелихме веднъж гредата, а след това пропуснахме две чисти голови ситуации. И вместо да поведем в резултата, той стана 2:1 за „Марек” след поредна колективна грешка отзад. Третото попадение в полза на „Марек” също беше след наша колективна грешка. Показахме фрапантни грешки, но нека те да останат за нас и да си ги кажем в съблекалнята. Ако искаме да останем в борбата за атакуване на първото място, трябва да играем по коренно различен начин. Знаем как работят някои отбори за атакуване на челото на таблицата, за разлика от нас, които играем по честен път. В следващия мач отново ще бъдем гости – на 7 април, сряда, от 16 часа срещу „Ботев” (Ихтиман).”

Ташко СУЛЬОТОВ