Писателката Мария Маринова от Сандански: От децата можем да научим много!

“Светулко и усмивката“ е новата детска книжка на автора Мария Маринова, която от дълги години живее в Сандански. Книжката има за цел да напомни на малки и големи да се усмихват по-често. „В книжката има 7 приказки. Римувани, с истории нечувани. Това подсказва на читателите, че освен че са приказки, те са и римувани. Това улеснява възприемането на самия текст. Светулко е олицетворение на Светлината, без която светът не може, а усмивката е нещо, без което светът е немислим“, каза в ефира на Радио Благоевград Мария Маринова. Авторката има зад гърба си вече 18 книги, от които само 3 са за възрастни:

„Да пишеш за деца, е отговорност. Децата са много критична аудитория. Толкова са откровени, толкова са истински. Те веднага казват какво мислят. Ние, възрастните, можем да научим много неща от децата. Децата не са злопаметни. Децата вечно са усмихнати, а ние сме повече намръщени. Усмивката облагородява лицето на човек”, допълни детската писателка.

Заради пандемията от Ковид-19 книгата “Светулко и усмивката” все още не е представена пред публиката. Мария Маринова се надява скоро отново да има възможност да се срещне със своите малки читатели.