Пореден случай на загинал при пожар в Югозапада! 61-годишен мъж изгоря в апартамент в „Струмско“

Мъж на 61 години е починал при пожар в апартамент в жилищния  квартал Струмско, съобщиха от ОД на МВР в Благоевград.

Сигналът е получен на 27 март, сряда, около 19:14 часа.Горяло е жилище на улица „Броди“ 40. Апартаментът се намира на петия етаж в сградата.

Пожарът е погасен от два екипа на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението.

Вероятната причина за тежкия инцидент е небрежност при боравене с открит огън или незагасена цигара.Пламъците са унищожили домашно имущество, дограма, бяла и черна техника, опушени са стени.

Тялото на загиналия мъж е транспортирано до МБАЛ-Благоевград за аутопсия.

Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента продължава.

Това е трети смъртен случай при пожар в Югозападна България в рамките на три денонощия.

Припомняме, че 56-годишна жена загина при пожар в радомирското село Кондофрей. Сигналът за инцидента е подаден на 25 март в ранните сутрешни часове. Горяла е сграда в бившия стопански двор. Пожарникарите потушили огъня, но жената е загинала. Тя била с корени от Кондофрей, но не живеела постоянно в селото. Имала леля, при която често идвала.

Около 03:40 часа на 25 март жител на село Беласицае съобщил в РУ-Петрич, че в дома си е намерил починал свой 68-годишен родственик, с когото съжителствал.

От незабавно пристигналите на място полицейски служители и служители на РСПБЗН-Петрич е установено, че в стаята, където е открит починалия мъж са овъглени стените, а дюшекът е тлеел.

За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.