Представиха най-новия модел на колите, които ще се произвеждат в Ловеч

Германският бранд E.go официално представи втория модел в своята гама през изминалия ден, а както вече ви информирахме, специален гост на събитието и рекламно лице на бранда бе популярният бразилски футболист Неймар. Новият e.wave x е базиран на компактния e.go Life, но с интересна визия в офроуд стил и променен интериор. Припомняме, че компанията E.go планира да отвори фабрика в град Ловеч, която по план трябва да заработи през следващата година.
Основните промени във визията на wave.X са в предната броня, която е получила нови фалшиви отвори и променени светлини, както и пластмасови елементи в долната част, които да подсилят усещането за офроуд стайлинг. Поставени са и допълнителни LED светлини, които също добавят нотка стил в предницата. Калниците са разширени сериозно, благодарение на допълнително поставени раздувки. Праговете също следват тази тенденция, заедно със задната броня с интересен дифузьор. На тавана са разположени и греди за поставяне на различни аксесоари, а джантите са с нов дизайн и размер от 18 цола.
Въпреки, че моделът е базиран на Life, те не споделят един и същ интериор. Тук таблото е получило 23-инчов екран, където откриваме инфотеймънт системата и дигиталния километраж под водача, както и няколко физически бутона за бърз достъп. От E.go казват, че са използвали веган кожа, както и пластмасови елементи по таблото, корите на вратите и централната конзола, които имитират алуминий.
Задвижването се осигурява от електромотор със 109 конски сили, който задвижва единствено задните гуми. Колата разполага с три режима на шофиране – Eco, Comfort и Sport, а максималният пробег с едно зареждане е 240 километра. Моделът вече е наличен за поръчка от официалния сайт на марката, като първите доставки се очакват до края на 2022 година. Цените започват от 24 990 евро или близо 50 хиляди лева./ fakti.bg