Първан Дангов бута влакчето на БСП за изборите!

ГЕРБ: Наистина му съчувстваме, че не намери място в листата, но не можем да му помогнем

Първан Дангов отново намери верния си противник в лицето на ГЕРБ и СДС. След като близо месец атакува членовете на собствената си партия и ръководство, кандидатът за място в листата на БСП хвърли медийни бомби срещу традиционния си враг в лицето на ГЕРБ и сините в Дупница. Под прицел бяха имената на кмета инж. М. Чимев, зам.-кмета Крум Милев, председателя на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов, общинския съветник Емил Гущеров и председателя на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов. Несправяне с ангажиментите, свързани със снегопочистването на града, управлението на общинската болница, облагодетелстване чрез властта, източване на средства чрез свързани фирми при изпълнения на ремонти бяха част от обвиненията, отправени към ръководството на общината в Дупница и лидерите на ГЕРБ и СДС. Както сам Дангов определи, зададените от него въпроси датират от времето на 2018 година. „И ако тогава казах, че ножът е опрял до кокала, сега не знам какво да кажа?”, заяви екскметът на Дупница.

Отговорът е в това, че Дангов всячески търси и иска да намери начин да влезе в листата на БСП като кандидат за депутат, контрираха веднага от противниковия лагер. „Явно за него наистина ножът е опрял до кокал. След като не намери място под слънцето в листата на БСП, Дангов се чуди как да привлече вниманието на ръководството на собствената си партия и да получи одобрение и благословия от лидерката му К. Нинова. Наистина му съчувстваме, но не можем да му помогнем”, коментираха от ГЕРБ. От там заявиха още, че в годините са се наслушали на глупостите му и напомниха, че вече му е даден срок, за да докаже предишните си обвинения в корупция. В противен случай ще се видят с него в съда.

Интересна подробност е, че Първан Дангов свика пресконференция в офиса на БСП-Дупница, без отново да уведоми своето ръководство за предстоящата медийна изява.  Като причина за отсъствието им той посочи, че отговаря само за себе си. След като седмици наред обект на престрелки бяха собствените му съпартийци, „соловият играч” се усети, че губи почва под краката си и трупа негативи сред съмишлениците си. Така днес той отново насочи гнева си към традиционните му противници вдясно. На въпрос дали дърпа, или бута влакчето за изборите, Дангов отговори, смеейки се: „Засега само го бутам.” Дали това ще му отвори пътя към листата и ще се качи ли на влака, предстои да разберем!?!